Program

2024.05.01. 08:57

Rockoperával avatják fel a felújított hollókői várat

Megújult a Hollókői vár és a berendezése is. Ennek apropóján május 11-én, szombaton váravató koncertet tartanak a helyszínen 20 óra 30 perctől. Az eseményen az István, a király jubileumi koncertturnét tekinthetik meg az érdeklődők.

Lászlók Judit

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere portálunknak elmondta: több mint 300 évvel ezelőtt, a Rákóczi szabadságharc után felrobbantott hollókői vár állapota nagyon leromlott. A feltárás és a rekonstrukció alapjait az Országos Műemléki Felügyelőség végezte, hollókői emberek szorgos munkájával az 1970-es és 80-as években.

– A vezetésem alatt a két ütemben végzett helyreállítási munkákkal nagy eredményt értünk el, hiszen megépült két szint és az Öregtorony, illetve elkészült a várkapu, és a Farkasverem fedése is, valamint kiszolgáló helyiségek is létesültek. A több mint 700 éves épület lovagteremmel, kápolnával és több helyiséggel rendelkezik – mondta a polgármester, hozzátéve: – A hollókői vár felújítása és berendezése után május 11-én váravató koncertet tartanak. Az eseményen az István, a király koncertturné keretében tekinthetik meg az érdeklődők Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját. A közel másfél órás koncerten megszólalnak a rockopera legnagyobb slágerei. A programot eső esetén május 12-én, vasárnap tartják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában