Fejlesztés

2024.02.21. 11:44

Hamarosan benépesíthetik a gyermekek a galgagutai bölcsődét

Már csak az utolsó simítások hiányoznak, és rövidesen megnyithatja kapuit Galgaguta legújabb vívmánya, a mini bölcsőde.

Hegedűs Henrik

Az óvodához csatlakoztatták a bölcsődei részleget

Forrás: Beküldött fotó

Agócs Gábor, a délnyugat-nógrádi település polgármestere portálunk megkeresésére elmondta, még a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban pályáztak az intézmény létrehozására, és két ütemben, a kiegészítésekkel együtt mintegy 156 millió forintot nyertek el a célra.

– Teljesen kézenfekvőnek tűnt, hogy az elmúlt években komolyabb külső-belső átalakításon átesett óvoda épületéhez csatlakoztatjuk a bölcsődei részleget, így egy pontra összpontosíthatjuk a községünk nevelő létesítményeit

 – fejtette ki a részleteket a polgármester. 

Parkolót is kialakítanak

– A kivitelezés az időjárási körülményekhez igazodva kellő ütemben haladt, és az összesen nyolc gyermek fogadására alkalmas bölcsőde mára lényegében elkészült, néhány műszaki engedélyeztetési folyamat maradt hátra. Agócs Gábor hozzátette, szerencsére a faluban az utóbbi időben örvendetesen megnövekedett a gyermeklétszám, a fiatal családok örömmel telepednek le Galgagután, az pedig különösen elégedettségre adhat okot, hogy immár a bölcsődével egészülhet ki az egymásra épülő helyi intézményrendszer, nem kell ezután más településekre hordani a csemetéiket, hiszen az óvoda mellett a közelmúltban az általános iskola alsó tagozatán is megindulhatott az oktatás. 

A tervek szerint a tavasz során minden akadály elhárul a megnyitás elől, és szeptembertől benépesíthetik a gyerekek. A következő lépés pedig egy parkoló kialakítása lesz a bejárat mellett, a biztonságosabb közlekedés érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában