Egészségügy

2024.02.16. 14:10

Elméleti tudásukat gyakorlati ismeretekkel bővíthetik a jövő szakápolói a tarjáni kórház laborjában

A jövő szakápolói elméleti és gyakorlati tudásukat szélesítve, szituációs feladatok megoldásával készülnek fel a gyógyításra a salgótarjáni kórházban Skill laborjában.

Gulyás Edina

Felkészülhetnek az éles helyzetekre a szakemberek

Forrás: Beküldött fotó

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Skill laborjában folyamatosak az elméleti és gyakorlati képzések. Az intézményben dr. Demján Mónika, intenzíves főorvos Skill labor felelős irányításával, az elméleti és a gyakorlati tudásuk gyarapításával, különböző szituációs feladatok kivitelezésével készülnek fel a jövő szakápolói – tájékoztatta portálunkat az intézmény. 

Hozzátették: a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézmény nappali és esti felnőttképzésben részt vevő végzős hallgatói a napokban vettek részt egy gyakorlaton. A nap folyamán elsajátították az alapszintű újraélesztést, a ballonos lélegeztetést, a félautomata defibrillátor használatát, a mellkas kompressziók kivitelezését, valamint a Team-munkában való betegellátást is megismerték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában