Farsangi kavalkád

2024.02.13. 11:35

Díjjal ismerték el a legjobb jelmezeket a bátonyterenyei középiskola farsangján (fotók)

Farsangi kavalkáddal ünnepelték a tavasz közeledtét a közelmúltban a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium falai között.

Veres Edina

A farsangi időszakot rendszerint lakodalmak, bálok és mulatságok tarkítják. A Fáy András nevét viselő bátonyterenyei oktatási intézmény Facebook-oldalán osztotta meg: annak érdekében, hogy a tanulóik se maradjanak ki a vigadalmakból, a diákönkormányzat és az osztályfőnöki munkaközösség farsangi bulit szervezett számukra. Mint arról beszámoltak, a kisszámú, de annál lelkesebb diákok felszabadultan, farsangi jelmezbe bújva szakadhattak ki a mindennapi rutinfeladataikból.

„A programot zenével indítottuk Bíró Dávid 2/10.A osztályos tanulónknak köszönhetően, majd a háromfős csapatok játékos versengése következett. A diákok vicces feladatokban mutathatták meg ügyességüket. Volt ott tejszínhabos fánkevés, sorverseny, bójadöntögetés derékra felkötött, harisnyába bújtatott kislabdával, vicces labdavezetés, illetve Activity” – részletezték a derűs foglalkozások sorát a bejegyzésben, amelyből az is kiderült: néhány oktató is jelmezbe öltözött annak érdekében, hogy még élménytelibb legyen a farsangi délután. A posztban arra is rámutattak, hogy a maskarák felismerése és jelentésük kitalálása szintén feladatot jelentett a csapatok számára.

Produkciókat is bemutattak

A jó hangulatú délután végére arra is fény derült, hogy mindebben az öt versenyző csapat közül a 12.A osztály Fáys cickányok bizonyultak a legügyesebbnek, így ők tíz plusz pontot szereztek osztályuknak az Év osztálya nevű versenyben.

Mindemellett a program része volt az egyéni és csoportos jelmezek és produkciók bemutatása is. A 9.A osztály keringővel kápráztatta el a megjelenteket, akik a 11.B-sek maffiózóinak családi jelenetét is nagy tapssal jutalmazták. Ez utóbbi osztály csapata végül a csoportjelmezek versenyében első helyezést ért el. Az egyénileg beöltözöttek közül – a döntéshozók hosszas tanakodása után – Dely Dóra 9.A osztályos tanuló Bell jelmezével „foglalhatta el” a képzeletbeli dobogó legfelső fokát. A verseny minden kategóriájában hirdettek természetesen második és harmadik helyezettet is. A bejegyzés zárásaként olvasható, hogy bár oklevelet, illetve édességet nem nyerhetett mindenki, de a közös mókázás és tánc a farsangi délután valamennyi résztvevőjét élményekkel gazdagította.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában