„Tanulj Cirkuszt!”

2024.02.02. 10:19

Cirkuszi mutatványokkal ismerkedtek a pásztói diákok

Gulyás Edina

Második alkalommal leshettek be a cirkusz kulisszái mögé a pásztói Magyar Szentek Római Katolikus Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulói a napokban. A „Tanulj Cirkuszt!” elnevezésű programsorozat a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával, a Térségi Kulturális Programok keretén belül a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ együttműködésével valósult meg – adták hírül a művelődési központ közösségi oldalán. 

Az utazó készségfejlesztő cirkuszpedagógiai műhely lehetőséget nyújt általános és középiskolások számára, hogy megismerjék és kipróbálják a cirkuszi alaptechnikákat és mozgásformákat, amelyek nagymértékben erősítik a kognitív képességeiket, koncentrációjukat és mozgáskoordinációjukat.
Első alkalommal a készségfejlesztővel és az artistaművészeti kellékekkel ismerkedtek a gyerekek, illetve megtanulták a zsonglőrködés alapjait. A legutóbbi foglalkozáson pedig tovább gyakorolták a különféle produkciókat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában