Jegyzet

2024.02.14. 07:55

Boldog Valentin-napot!

Ma az is ünnepeljen, aki feleslegesnek tartja a Valentin-napot - Lukács Zsófia gondolatai a témában.

Lukács Zsófia

A legboldogabb és legvidámabb napot kívánom mára mindenkinek, aki a soraimat olvassa! Így remélem, már többeknek egy Valentin-napi üzenet birtokában vidámabban indul a napjuk. Jó néha kiszakadni a hétköznapokból, úgyhogy kicsit ma az is ünnepeljen, aki feleslegesnek tartja a Valentin-napot, aki teljesen semlegesnek érzi, vagy szingli.

Az üzenetem remélem azért is hitelesebb mára, mert soha nem rajongtam ezért az ünnepért, de úgy érzem, ez is egy lehetőség arra, hogy élvezd azt, amid már most is megvan, amit ma ünnepelhetsz. Ezzel az alkalommal, vagy bármely más hasonló nappal akkor lesz problémád, ha elvárásaid vannak azzal kapcsolatban, hogy milyennek kellene lennie. Ha megszállottan gyűlölöd, valószínűleg nem is a Valentin-nappal van a gond, hanem azzal, hogy éppen egyedül vagy, ezért úgy érzed, hogy nem rólad és nem neked szól. Pedig a Valentin-nap is lehet egy lehetőség.

Minden ünnep a saját igényeinkhez formálható, ugyanúgy, ahogy a karácsony is számtalan szokást őriz világszerte. Nincs más dolgod, mint arra koncentrálni, hogy mi okozna ma neked örömet, és aszerint kell cselekedni. Ha ma nem a pároddal törődsz, mert nincs, vagy valami akadályoz benne, akkor itt az alkalom, hogy száz százalékban magaddal foglalkozz! A mai napot fordíthatod pihenésre, a kedvenc időtöltésedre a barátaiddal, vagy ha kiszemeltél valakit, akkor itt az ideje, hogy valamit írj neki! Egyszer élünk! Most a szokásosnál is adj bele többet mindenből! Kicsit mindenki megérdemel egy ilyen napot...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában