Nool.hu podcast

2024.02.21. 19:58

Bemutatjuk a salgótarjáni perkást, aki a kerékpáron is ritmusban van (podcast)

Ízig-vérig művész – így lehetne leginkább jellemezni a salgótarjáni származású Frics Balázst, aki nem csak az Alapi Power Band oszlopos tagjaként, és nem csak biciklisként, hanem megannyi művészeti ágban kipróbálta már magát.

Angyal Eszter

Frics Balázs életének gyermekkora óta része a zene és a kerékpározás is

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mindazoknak, akik a salgótarjáni zenei életben otthonosan mozognak, valószínűleg ismerős Frics Balázs neve, de ugyanez mondható el azokról is, akik a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület, és úgy általában, a biciklizés iránt komolyabban érdeklődnek. Balázs tipikusan az a fajta ember, aki nem szeret unatkozni, sőt mi több, igyekszik minden olyan területen kipróbálni magát, ami egy kicsit is érdekli. 

Néha ír, van, hogy fotóz, hétköznapjaiban többnyire elmélyed a vonalakban és a térképekben, de előfordul az is, hogy „a keze alatt a gravitációt meghazudtoló kőszobrok emelkednek”. Mégsem csupán ezek azok a területek, amelyekben már igazán maradandót sikerült alkotnia. A zene és a kerékpározás egyaránt a gyermekkoráig vezethető vissza, s bár utóbbi mára már jobbára hobbivá szelídült az életében, a zenében azonban az utóbbi egy évben hódította meg az eddigi legnagyobb hegyeit perkásként (és a határ a csillagos ég). 

Megannyi fiatalkori zenei szárnybontogatás után a salgótarjáni Front zenekar volt az, ahol szakmai kapcsolatba került a gyermekkorában csak „a szomszéd nagyfiúként” csodált gitárossal, Alapi Istvánnal, hosszú évek közös örömzenélése után pedig 2023-ban egyszeriben csak azon kapta magát, hogy zenekari fotózásra tart a salgótarjáni művész által alapított Alapi Power Band-del. Ezt számos élő koncert, az első videóklip, majd a debütáló album és a lemezbemutató nagykoncert követte, és természetesen az idei koncertnaptár is egyre csak telik... 

Na de hogy milyen út vezetett a sikerig, arról meséljen ő maga, hallgassák vissza a Hír FM salgótarjáni adásába készült beszélgetésünket Frics Balázzsal:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában