Oktatás

2024.02.18. 14:40

A lelki terrorra hívja fel a figyelmet a salgótarjáni iskola

A Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája egy figyelmet igénylő problémára hívja fel a figyelmét a diákoknak, a szülőknek és a pedagógusoknak egyaránt.

Sipos Nina Vivien

Fizikai erőszak. A lelki bántalmazás is előfordulhat

Forrás: Shutterstock

A Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskola februári, viselkedési projektjének témája a lelki terror és annak kezelése.

– Mindennapjainkban gyakran tapasztalható, hogy a gyerekek nem csak testileg és fizikálisan, hanem lelkileg is bántalmazzák egymást. Erre példa a csúfolódás, egymás kiközösítése, megszégyenítése és a külső megjelenés kritizálása – írja a tarjáni iskola a Facebook oldalán, hozzátéve: – Ennek következményeként testi-lelki betegség tünetek alakulhatnak ki, mint például fejfájás, hasfájás, hányás, komolyabb eseteken depresszió. 

A bejegyzésben hangsúlyozták, törekedni kell arra, hogy visszaszorítsuk a bántalmazásokat, a szenvedő gyerekekre pedig pozitív hatást gyakoroljunk! Odafigyeléssel, a tüneteket mielőbb észlelve megakadályozhatjuk a probléma kibontakozását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában