Egészségügy

2024.02.18. 14:30

A Légy tudatos című vetélkedőn szállnak a ringbe a salgótarjáni középiskola diákjai

A középiskolák tanulói ismét tanúságot tehetnek az egészségtudatossággal, illetve a rákbetegségekkel kapcsolatos ismereteikről. A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola csapata címvédőként készül gőzerővel a Légy tudatos című vetélkedőre.

Veres Edina

Tavaly februárban már nagy sikerrel rendezték meg a Magyar Rákellenes Liga vetélkedőjét a diákok számára

Fotó: NMH archív

A Keriként is „becézett” salgótarjáni szakképző intézmény a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy idén is készülnek a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által szervezett vetélkedőre. A posztban szereplő TikTok videóban a 12.V osztályos diákokból álló csapat tagjai osztanak meg hasznos információkat a méhnyakrákkal, illetve a kór megelőzésével kapcsolatban.

A szűkebb hazánk középiskoláinak szóló, Légy tudatos! című vetélkedőn a tanulókból álló csoportok február 22-én, csütörtökön 14 órától mérhetik össze tudásukat a salgótarjáni Vármegyeháza éttermében.

A Keri csapata idén címvédőként vág neki a próbatételnek, hiszen tavaly a szakképző intézmény diákjai nyerték meg a versenyt. Ahogy arról egy évvel ezelőtt portálunk is beszámolt, akkor a fiatalok a vándorkupa mellett egy különleges fődíjban részesültek. Ugyanis az iskolájuk egy teljes napon keresztül vehette igénybe a Nemzeti Népegészségügyi Központ két szűrőbuszát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában