Ellátás

2024.01.30. 10:44

Több szakrendelés is szünetel a gyarmati kórházban

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban közölte, hogy a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben a gasztroenterológia, a reumatológia, a fájdalomambulancia, valamint a szájsebészet szakrendelései június 30-ig szünetelnek. A betegek ellátását a salgótarjáni Szent Lázár Kórház, illetve – a fájdalomterápia esetében – a Pásztói Margit Kórház biztosítja.

Lászlók Judit

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a napokban weboldalán adott ki tájékoztatást a kórházakat érintő átszervezésekről, az intézkedések pedig a nógrádi betegeket is érintik. A nyilvánosan elérhető „kijelölő határozatok” szerint a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet helyett visszavonásig a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja majd el a gasztroenterológia, a reumatológia, valamint a dento-alveorális sebészet (szájsebészet) szakterületeken a gyarmati kórház ellátási területéről érkező, járóbeteg-ellátásra szoruló pácienseket. Kiderült továbbá, hogy a Kenessey kórház helyett – szintén visszavonásig – a fájdalomterápia-ellátásra a Pásztói Szent Margit Kórházba kell majd járniuk a betegeknek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatából megtudtuk, hogy január 8-án jelentette be dr. Fazekas Ágnes, a balassagyarmati kórház megbízott főigazgatója, hogy „a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt” január 4-től június 30-ig szünetelnek az intézményben a felsorolt szakrendelések. Az átszervezések több mint hetven települést érintenek szűkebb hazánkban, ezek listája a népegészségügyi központ honlapján elérhető.

Hétfőn az átszervezésekkel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházat. Kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ, ám dr. Laczkó Tamás megbízott főigazgató a változásokkal kapcsolatban az RTL Híradónak elmondta: „A humánerőforrás ellátottsága mindenki előtt ismert, de a rendszer úgy van felépítve, hogy ezeket az ellátásokat el tudjuk végezni megyén belül is. Ha a reumatológiáról, illetve a gasztroenterológiáról beszélünk, akkor két-két orvossal már megoldható lesz az akut hiány.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában