TikTok

2024.01.10. 16:09

TikTok-láz – így készülnek népszerű videók a nógrádi szakképzésről

Igazi diadalutat járnak be a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum iskoláinak pályaválasztási kisfilmjei a közösségi médiában. Mindezt példázza, hogy mind Nyugat-, mind Kelet-Nógrádban akad egy-egy olyan szakképző intézmény, amelynek videója hat számjegyű megtekintettséggel bír.

Veres Edina

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) intézményei egészen egyedi módot választottak arra, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak bemutassák a képzési kínálatukat a középiskolai felvételi időszakában. A szakképzési centrum TikTok felületén immár mind a hét szakképző intézmény pályaválasztási kisfilmje elérhető, amely videók nagy népszerűségnek örvendenek a közösségi felület felhasználóinak körében.

Több ezer felhasználót értek már el

Portálunk korábban már beszámolt róla, hogy a Nyugat-Nógrádban működő három iskola videóinak megtekintésszáma ötvenezer és közel negyed millió között mozog. A szűkebb hazánk keleti fertályán található négy intézménynek sincs azonban miért szégyenkeznie, hiszen azok kisfilmjei is kivétel nélkül több ezer felhasználót értek már el. Kiemelkedik közülük ugyanakkor az NVSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, amelynek „ajánlója” Cristiano Ronaldo kedvenc desszertjének elkészítését mutatja be és csaknem 250 ezer megtekintővel büszkélkedhet.

A szakképzési centrum portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint, a videók esetében a lájkok és a kommentek sokasága nem csupán a jó forgatókönyvnek szól, hanem valódi érdeklődésről, illetve az iskolák iránti figyelemről is tanúskodik. Mint a közleményben fogalmaztak, 

a filmek amellett, hogy segítenek a nyolcadik osztályos diákoknak az iskola, valamint a pálya kiválasztásában, ráirányítják a figyelmet a salgótarjáni szakképzésre is.

 A pályaválasztási kisfilmek elkészítésében ifj. Baranyi Zoltán mellett az iskolájukat példásan képviselő tanulók, valamint segítő oktatóik és tanáraik vettek részt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában