Jegyzet

2024.01.09. 09:59

Téli sportok

Nagy Orsolya

Szeretek mozogni és igyekszem minél többet sportolni, ugyanakkor nem mindegy, hogy mit csinálok. A tavaszi és a nyári mozgásformák mindig is közelebb álltak hozzám, mint a téli sportok. Szeretek egyebek mellett túrázni a természetben, kerékpározni, de úszni is. Természetesen télen is van lehetőség sportolásra a szabadban, a probléma csak az, hogy nem tudok sem síelni, sem jégkorcsolyázni, sőt semmilyen téli sportot nem próbáltam még a szánkózáson kívül, amit ugyan gyerekként nagyon élveztem, de az mégsem tipikus sport. Ennek ellenére gyakran van szerencsém megcsodálni például a síelés szerelmeseit, ugyanis igen közel lakom a Mátrához, így a hidegebb időszakban gyakran ellátogatok például a síparkba, ahol csak bámulom a síelőket, akik a magasból olyan könnyedén csúsznak le a pályákon, mintha semmilyen nehézség nem lenne benne. 

Jómagam mindig is féltem ettől a sporttól, de biztos, hogy hatalmas élményt nyújt. Úgy döntöttem azonban, hogy nekem is ki kell próbálni és legyőzni a félelemet. Összeszedtem a bátorságomat és megkértem egyik ismerősömet, hogy tanítson meg síelni. Gondoltam, nem okoz majd problémát elsajátítani e mozgásforma rejtelmeit. Ez azonban nem így lett, ugyanis hosszú ideig küzdöttem mire stabilan tudtam állni a síléceken. Ezután következett az elindulás, de egy méter után el is estem. Néhány óráig próbálkoztam még, de nem nyerte el a tetszésemet, ezért úgy döntöttem, hogy maradok biztos lábakon: inkább megvárom, míg kitavaszodik...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában