Elismerés

2024.01.17. 13:48

Schmidt Egon-emlékéremmel jutalmazták Szügy polgármesterének áldozatos munkáját

Frenyó Gábor, Szügy polgármestere a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a település lakói mellett egy nagyobb közösséget, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet is segíti önkéntes munkájával immár több évtizede.

Lászlók Judit

Mint írta: az egyesület idén lett ötven éves, az ebből az alkalomból rendezett ünnepségen pedig ötven ember munkáját ismerték el Schmidt Egon-emlékéremmel, köztük az övét is. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján található információk szerint fennállásának 50. évfordulójára ünnepi ülést szervezett a közelmúltban a Gödöllői Királyi Kastélyban. Ennek keretében pedig több elismerést is átadtak. Schmidt Egon, Kossuth-díjas magyar író, ornitológus tiszteletére létrehozott, egyszeri alkalommal odaítélt díjjal a szervezet elnöksége azokat az embereket ismeri el, akik hosszú időn át, legalább 20 éve kiemelkedő tevékenységet végeztek. 

Az értékelésnél figyelembe vették az egyesület céljai érdekében végzett mindennemű tevékenységet, mint a természetvédelmi, a tudományos, az ismeretterjesztési, a környezeti nevelési, a szervezet fejlesztési és a fenntartási koordinációs munkát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában