A szakkör

2024.01.21. 12:28

Ősi technika mestereivé válhatnak a pásztói szakkörösök

Pásztón is népszerű a Nemzeti Művelődési Intézet A szakkör foglalkozása, a résztvevők ezáltal megtapasztalhatják a közös alkotás örömét.

Gulyás Edina

A nemezelés technikáját gyakorolják a szakkörösök

Forrás: Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ Facebook oldal

A nemezelés technikáját gyakorolják a szakkörösök a Teleki László Városi Könyvtárban – adták hírül az intézmény közösségi oldalán. Hozzátették: a legutóbbi foglalkozáson óvó-védő háromszöget készítettek. 

Mint arról beszámoltak, ezt a tárgyat a nemezsátrakban használták és használják ma is. Őrző-védő céllal akasztják fel a bejárat közelében. Két oldalán hímzett, szegett, bojtokkal és mintákkal ellátott. Van, ahol tükörrel, csillogó gyöngyökkel, flitterekkel is díszítik.

– Az alkotás során, négy, sőt olykor még hat kézre is szükség van, de az összeszokott kis csapatunk tagjai, nagy örömmel fordulnak egymás munkái felé is, és kölcsönösen segítséget nyújtanak egymásnak. Kívánjuk, hogy egyszer mindenki tapasztalja meg a közös alkotás örömét – olvasható a bejegyzésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában