Kitüntetés

2024.01.01. 11:34

Nyugdíjba vonulása alkalmából vehetett át elismerést a nógrádi tartalékos

Nyugdíjba vonulása alkalmából vehetett át elismerést dr. Böröndi Gábor vezérezredestől és Kaszab Zoltán főtörzszászlóstól a nógrádi zászlóalj tartalékos katonája, Csikós Tibor szakaszvezető, aki Jándon teljesített határszolgálatot a szeretet ünnepe idején.

Veres Edina

Különleges alkalomból vehetett át elismerést a nógrádi zászlóalj egyik tartalékos katonája a közelmúltban

Forrás: honvedelem.hu

Különleges alkalomból kapott elismerést a nógrádi zászlóalj egyik tartalékos katonája a közelmúltban, miközben a keleti országrészben teljesített határszolgálatot. A honvedelm.hu oldal számolt be arról a napokban, hogy a szeretet ünnepe előtt dr. Böröndi Gábor vezérezredes és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa Jándon, Vásárosnaményban, Baktalórántházán és Hajdúhadházon köszöntötte az MH Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH ÉKIAK) szolgáló katonákat, akik otthonuktól és szeretteiktől távol töltötték a karácsonyt.

Mint írták: a jándi látogatás során Csikós Tibor szakaszvezető, az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj tartalékos katonája a felső korhatár elérésével, nyugdíjba vonulása alkalmából vehetett át elismerést. A tájékoztatás szerint Csikós szakaszvezető igazi veterán, aki 2019 óta összesen 33 alkalommal teljesített szolgálatot mindkét határon.

„Öt éve szolgálok, de januárban nyugdíjba megyek. Érdemes katonának lenni, nagyon szép hivatás” – olvashatók a szakaszvezető szavai a közleményben, amelyből az is kiderült: a katonák számára sokszor az ünnepnapokon sincs megállás, de a váltás után az állomány – amelynek Csikós Tibor szakaszvezető is tagja volt – a szilvesztert már otthon tölthette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában