Tervek

2024.01.08. 08:08

Nyáron készül majd el a korszerűsített Ady út Ipolyvecén

Az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények zökkenőmentes működtetésének biztosítása, valamint egy fontos belterületi útszakasz korszerűsítése szerepel a legfontosabb elvégzendő feladatok között a 2024-es esztendő első felében Ipolyvecén.

Hegedűs Henrik

Molnár János, a község polgármestere portálunk megkeresésére elárulta, hogy elkerülhetetlen a falu központjában, a művelődési központtal szemközt nyíló és az Ipoly ártéri gátjához vezető Ady út mielőbbi felújítása.

– Ez felület nem csak a helyi lakosság, hanem a kerékpáros- és a gyalogos turisták részéről is rendkívül gyakran használt, ám a minősége elképesztő módon leromlott – utalt az indokokra a polgármester. – Itt található több intézményünk, az orvosi rendelő és az óvoda is, illetve az idegenforgalom számára innen a legegyszerűbben megközelíthető a folyóparti világ. Már korábban nyertünk erre a célra központi forrást, és mára az elengedhetetlen előkészítési folyamatok is lezárultak. A tényleges kivitelezés megkezdésével azonban mindenképp meg kell várni a nyarat, hogy ne zavarjuk az óvodásokat, így augusztus első felében láthatunk hozzá, amikor szünet lesz ott.

Molnár János hozzátette továbbá: az elmúlt tél tapasztalatai tökéletesen bebizonyították, hogy a megfelelő mértékű takarékossági intézkedések megtételével átvészelhető minden nehezebb időszak, így erre törekednek a mostani, hidegebb évszakban is. Végezetül a polgármester kifejtette: egyelőre bizonytalan az egész környék által kedvelt Vecei Vigalom megrendezése, amit hagyományosan június elején tartanak meg, ám éppen akkor lesznek az önkormányzati és az európai parlamenti választások is, amik befolyásolják a konkrét időpont meghozatalát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában