Felhívás

2024.01.06. 08:10

Netes csalókra hívják fel a figyelmet a nógrádi rendőrök

Az internet adta számos lehetőség megkönnyíti a banki ügyintézést is. Az online világ azonban számos veszélyt rejt magában, ezért nem árt résen lenni – olvasható a Nógrád vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak: a bűnözők a valós élethez hasonlóan a kibertérben is megpróbálják megtéveszteni az embereket, hogy ezzel bevételre tegyenek szert.

A rendőrök azt is elárulták, hogy óvhatják meg értékeiket a netes csalóktól. Pénzügyeik intézésekor például mindig a hivatalos banki oldalt használják, számláikat pedig a szolgáltató hivatalos honlapján, vagy mobilalkalmazásán keresztül rendezzék.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy a hamis weboldalak általában megtévesztésig hasonlítanak az eredetire. Éppen ezért mindig ellenőrizzék, hogy tényleg a helyes oldalon járnak-e. Ezen túlmenően az is fontos, hogy ne a kereső oldalról nyissák meg internetbankjuk weboldalát, hanem írják be annak pontos nevét a fenti címsorba, így elkerülve annak lehetőségét, hogy áloldalra irányítsa önöket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában