Fejlesztések

2024.01.06. 09:20

Megújul az óvodatető, utakat, járdákat korszerűsítenének Kisbágyonban

Mozgalmasan zárult a tavalyi év Kisbágyonban, sok program közül válogathattak a helyiek. Idén is számos tervet valósítana meg a faluvezetés.

Gulyás Edina

Nagy Attiláné, Kisbágyon polgármestere a tervekről tájékoztatta portálunkat

Forrás: Archív fotó: Nool

Kisbágyonban mozgalmasra sikeredett az év vége. Az önkormányzat, a helyi alapítvány és más civil kezdeményezések is bőven adtak programot az itt élőknek. Volt Mikulás-parti, falukarácsony, batyus óév búcsúztató, emléktorna, de a szilveszteri foci sem maradhatott el. Volt alkalom kikapcsolódni és felejthetetlen perceket együtt tölteni a falu közösségének – fogalmazott Nagy Attiláné polgármester. 

Mint mondta: az előttünk álló időszakban elkezdődnek és a tervek szerint idén be is fejeződnek majd azok a beruházások, amelyekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban nyert támogatást az önkormányzat. 98 millió forintból újul meg az óvoda tetőszerkezete és a csapadékvíz-elvezetés második üteme is megvalósul. 

– A Magyar Falu Programban a sírkertet körülvevő kerítés felújítására pályázunk, valamint a már meglévő játszóteret szeretnénk korszerűsíteni, bővíteni – hangsúlyozta Nagy Attiláné, aki arra is kitért: – Folyamatosan figyeljük a pályázati kiírásokat, elsősorban a járdák és az utak fejlesztésére keressük a forrásokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában