Fejlesztés

2024.01.08. 07:57

Már a nógrádi helyközi járatokat is nyomon követhetik az utasok

Épphogy elkezdődött az esztendő, máris komoly újításokat vezettek be Magyarországon. A Google Térképen január 4-től már valós időben követhetők a helyközi autóbuszjáratok közlekedésének adatai.

Sipos Nina Vivien

A Volánbusz Zrt. sajtóközleményében tette közzé, hogy naponta több mint 42 ezer járat adatait tudják követni az emberek a Google Térkép felületén keresztül január 4-től. A fejlesztés országszerte nagy segítséget jelent majd az utasoknak az utazás megtervezésében.

A helyi járatok esetében is kivitelezhető a járművek valós idejű követése a Google Térképen, viszont csak azon városokban, ahol az önkormányzat –  mint a helyi autóbuszos közösségi közlekedés szolgálgatás megrendelője –  biztosítani tudja azokat a technikai feltételeket, amelyek szükségesnek bizonyulnak. Az újítás célja az volt, hogy a Volánbusz szélesebb körű, naprakész információkkal, valamint pontosabb tájékoztatással szolgálhasson az utasok számára.

Ugyan már 2017 óta elérhetők a Volánbusz helyközi járatainak a menetrendjei a Google Térképen, azonban ezáltal a korszerű fejlesztés által mindenképpen hatékonyabbá válik az utastájékoztatás.

A Volánbusz országos szinten gondoskodik a települések, megyeszékhelyek, a legfontosabb régiók és kirándulóközpontok napi, közvetlen és rendszeres kapcsolatáról egymással és a fővárossal. A helyközi járatok közel 2800 vonalon, több mint 3100 települést szolgálnak ki és több mint 60 településen biztosítja a társaság a helyi közlekedést –  olvasható a Volánbusz Zrt. hivatalos oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában