Civitas Fortissima

2024.01.25. 16:30

Koncertek és műveltségi vetélkedő színesíti az ünnepi hétvégét Balassagyarmaton

Balassagyarmatot 1919 január 29-én elfoglalták a csehszlovák erők, de a város felkelő polgárai, illetve az őket támogató magyar katonák komoly harcot vívtak ellenük a városért.

Lukács Zsófia

Megemlékezés a városháza falán elhelyezett emléktáblánál. Más programokkal is készülnek az ünnepre

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

A balassagyarmati felkelés keretében tanúsított bátorságáért a város kiérdemelte a Civitas Fortissima, azaz Legbátrabb Város címet. A megemlékező, több napos programsorozat keretében szombaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ is színes programmal várja az érdeklődőket. 18 órától Vadkerti Imre énekes előadását láthatja a közönség. 19 órakor Balassagyarmat szeretlek! címmel szórakoztató műveltségi vetélkedőn mérhetik össze tudásukat a résztvevők Lombos Marcival. 20 órától pedig a Bourbon Folks zenekar ad koncertet. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A Civitas Fortissima ünnepi programsorozat ideje alatt január 27-től 29-ig a Civitas Fortissima Múzeum is díjmentesen látogatható. Szombaton és vasárnap 14-től 17 óráig, 15 órai tárlatvezetéssel, valamint hétfőn 14-től 18 óráig 17 órai tárlatvezetéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában