Osztálytalálkozó

2024.01.01. 10:58

Kerek évforduló: hatvan éve ballagott osztály egykori tanulói találkoztak Kazáron

Hatvan éve ballagott el az az osztály a kazári általános iskolából, amelynek tagjai a napokban összegyűltek az egykori oktatási intézményükben azért, hogy felelevenítsék az együtt átélt szép pillanatokat.

Veres Edina

Az öregdiákok felelevenítették az együtt átélt csodálatos pillanatokat

Forrás: Beküldött fotó

Különös látogatói voltak a napokban a kazári Aba Sámuel Általános Iskolának. A vendégek nosztalgiázva nézték a folyosókat, a termeket, a padokat és a székeket, amelyeken nem kevesebb mint hatvan évvel ezelőtt még ők maguk sajátíthatták el a tananyagot.

Szabó Imréné, a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület elnöke is tagja volt az 1963-ban ballagott osztálynak.

– Hatvan évvel ezelőtt 24-en végeztünk Kazáron, az osztálytalálkozón kilencen tudtunk részt venni. Volt, aki Egerből érkezett, illetve egyik társunk, aki Olaszországba ment férjhez, szintén el tudott hozzánk látogatni, ugyanis a hazánkban élő rokonainál töltötte a szeretet ünnepét. Nagy öröm volt számunkra, hogy az egykori osztályfőnökünk, Szabó Ernőné szintén együtt ünnepelt velünk – fejtette ki Szabó Imréné, aki érdekességként azt is elárulta a – jelenleg 85 éves – volt pedagógusukról, hogy az ő irányításával rendezték be annak idején Salgótarjánban a Balassi Bálint Könyvtárat.

A hatvanéves osztálytalálkozóval kapcsolatban azt is kifejtette, hogy sajnos többen lebetegedtek az esemény előtt, illetve voltak, akik nem merték az úttal járó kockázatot vállalni az időjárás miatt. Hozzátette: ugyanakkor az otthonmaradók közül hárman az interneten jelentkeztek be a programra.

– Nagyon jó hangulatban telt az esemény. Természetesen a kerek évfordulót tortával ünnepeltük, koccintottunk, illetve a tanárnőnket egy kis ajándékkel is megleptük. Rengeteget beszélgettünk, felelevenítettük a régi idők szép pillanatait, a csínytevéseket, valamint meséltünk a többieknek a családunkról, és arról is, hogy az általános iskolai ballagás után merre „sodort” bennünket az élet – mondta Szabó Imréné, aki köszönetét fejezte ki a kazári általános iskola vezetőségének, amiért az osztálytalálkozó helyszíneként biztosítottak számukra egy tantermet, illetve azt nagyon hangulatosan fel is díszítették.

Az eseményen a jelenlévők egy kis naplót is készítettek, amelybe összegyűjtötték adataikat annak érdekében, hogy a későbbiekben tudják egymást keresni. Emellett pedig abban is megegyeztek, hogy a következő osztálytalálkozó megszervezésével semmiképp sem várnak tíz évet, hiszen maradt még sok megbeszélnivaló, amit meg szeretnének osztani egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában