Kivitelezések

2024.01.04. 14:10

Jól halad az új városrész kialakítása a rétsági laktanyában

Több beruházás párhuzamosan zajlott 2023-ban az egykori honvédségi laktanya területén, és az építkezések, illetve kivitelezések ebben az esztendőben is folytatódnak.

Hegedűs Henrik

Tavaly nyáron már megkezdték a munkálatokat a laktanyában

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archívum

A részletekről még tavaly év végén tájékoztatta hírlevelében a lakosságot Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi város polgármestere. Ebben kifejtette, hogy rendkívül látványosan alakul az új városrész kialakítása, ami már nagyon régen várt folyamat, hiszen az elhagyott épületek hasznosítása korábban igencsak akadozottan haladt. 

Hozzátette, két épület már „harmonizál” a szomszédos területen található, Radnóti utca 4. szám alatti ingatlannal. Hasonlóképpen a laktanya bejárata mellett megkezdődik két újabb épület felújítása. A volt tanteremnél már beszerelték a modern nyílászárókat, ezzel lényegesen megváltoztatva a ház külső képét.

Végezetül az ugyancsak a bázison található járóbeteg szakellátó-központtal kapcsolatban a polgármester megemlítette, a különböző mendemondákkal ellentétben jó hírekről tud beszámolni: nem kell az orvosoknak kizárólag az egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alatt dolgozni, így minden egyes, jelenleg is működő szakrendelés folytatja tevékenységét 2024-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában