Jegyzet

2024.01.05. 11:54

Horoszkóp az idei esztendőre

Lukács Zsófia gondolatai a témában.

Lukács Zsófia

Ki olvasta már el, hogy mi vár rá 2024-ben a horoszkópja szerint? Én továbbgörgettem, de remélem, pénz, csillogás, szerelem, siker mind szerepelt a csillagjegyem leírásában. Egyedi és csodálatos gondolatokkal csábítanak saját magunkról az újévi horoszkópok. A legkevésbé sem mondanám baleknak, aki elolvassa és nem görget tovább, hátha be is jön valami abból, amit jósolnak az előttünk álló évre. De miért próbálják meg elhitetni a horoszkópot általánosítva tömegekre, mégis személyre szólóan és miért hihetjük el?

Erre is van tudományos magyarázat, ez a Forer-hatás. Azért érezhetjük magunkénak, mert írnak pár általánosító sort, ami ad egy felvetést, hogy ez rólunk szól, így könnyedén elhisszük, pláne, ha jó dolog. Ha negatív, azért azt is könnyen magunkra vehetjük. Ha pedig pozitív, kedves leírásokat olvasunk, akkor bizony nemes egyszerűséggel eléggé hiszékenyek tudunk lenni, például ha olyan dolgokat írnak, hogy kedvez a szerencse, megtalálod a helyed vagy életed szerelmét.

Persze, mire a jelen cikk megírásának végére értem, nem bírtam ki, hogy legalább egyet ne olvassak el a rám vonatkozó írásból. Nyilas: „Nyitott szívvel várod, mit tartogat számodra az új év. Gyors észjárású vagy, úgyhogy könnyen mész bármilyen áramlattal. Kalandokban gazdag éved lesz, csak ne vidd túlzásba se a munkát, se a pihenést!” Köszönöm, jó lesz, de feltehetőleg egy pillantást sem vetett a csillagokra, aki ezt írta. Boldog új évet és hasonló jókat kívánok mindenkinek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában