Nool.hu podcast

2024.01.17. 17:28

Hogyan ússzuk meg a jeges baleseteket? – íme a nógrádi szakember tanácsai! (podcast)

Mit tegyünk, ha korcsolyázás közben beszakad alattunk a jég? Mi a teendő miután kimentettünk valakit a jeges vízből? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk!

Gulyás Edina

Kapás Mártonnal beszélgettünk

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az elmúlt napokban megmutatta valódi arcát a tél. A hőmérő higanyszála éjjelente jóval nulla fok alá esett, így Nógrád vármegyében már több tó vize is befagyott. A jeges táj azonban csalóka lehet, ami veszélyeket is rejthet, hiszen sportolásra még nem alkalmasak a tavak. Ahhoz, hogy ne legyen rossz vége a korcsolyázásnak érdemes betartani néhány szabályt. Ezekről Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatott. 

A beszélgetésből kiderül, mire figyeljünk, ha korcsolyázni indulunk. Mit tehetünk akkor, ha minden elővigyázatosság ellenére beszakad alattunk a jég, valamint arra is választ kapunk, mi a teendő azt követően, ha sikerül valakit kimentenünk a jeges vízből. Tartsanak ezúttal is velünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában