Jegyzet

2024.01.29. 12:49

Felháborodás

Sajnos sokan nem ismerik az együttélés fő szabályait - Nagy Orsolya gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Sajnos elég sokan vannak, akik az együttélés szabályait, valamint a megfelelő higiéniát nem ismerik. Nagyon szeretem az otthonomat, azonban a lépcsőházat örömmel lecserélném elég sokszor. Okkal, hiszen mindig történik valami számomra hihetetlen, illetve érthetetlen dolog is egyben. Többségében orrfacsaró bűz csap meg, amikor kilépek a lakásomból, így nem túl kellemes fel vagy éppen lefelé sétálni a lépcsőházban.

Emellett vannak olyan lakosok is, akik dohányoznak. Ezzel nem is lenne probléma, ha mindezt nem a lépcsőházban tennék. Felemelő érzés, amikor a frissen mosott hajjal, a tiszta ruhában kilépek a bejárati ajtón és átjár mindent a cigarettaszag. Mondanom sem kell, csak úgy szedem a lábaimat, hogy minél előbb kiérjek a levegőre. Ez csak az egyik probléma, de sajnos sokan még csak maguk után sem takarítanak fel. A napokban például arra lettem figyelmes, hogy nagyon csúszik a lépcső. Gondoltam, hogy lefagyott a hidegben, de mint utólag kiderült, nem ez történt, valaki végigöntött egy egész szintet olajjal.

Nem tudom, hogy ki tesz ilyet, illetve miért, de ez nem volt vicces, sőt, igencsak veszélyesnek bizonyult, hiszen többen is majdnem elcsúsztak rajta. Szerencsére a közös képviselő orvosolta a problémát, de azóta sem került elő a tettes. Érthetetlen és felháborító számomra, hogy valaki miért tesz ilyet, vagy miért nem tudja rendben tartani a környezetét. Ha valaki társasházban él, akkor azt gondolom, sokkal jobban oda kellene figyelni arra, hogy tisztán tartsuk a lépcsőházat és a környezetünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában