Gyász

2024.01.11. 14:21

Elhunyt Chuck Norris magyar hangja, a Zenthe egykori színművésze

Hetven éves korában elhunyt Jakab Csaba színművész, aki a Zenthe Ferenc Színház több sikerdarabjában is játszott.

Nool.hu

A Zenthe Ferenc Színház Facebook-oldalán búcsúzott Jakab Csabától, korábbi társulati tagjától. A színészt olyan darabokban láthatták a teátrumon belül, mint a Komámasszony, hol a stukker; a Rettenetes szülők; a Stílusgyakorlatok;, A Tündérlaki lányok; az Erdő; az Augusztus Oklahomában és az Advent a Hargitán.

Sokoldalú színészként ismerték

Jakab Csaba Csornán született 1953. szeptember elsején, középiskoláit Algírban, egy francia nyelvű iskolában végezte. Édesapja Algériában dolgozott építészmérnökként, kiküldetésben.Édesapja azt szerette volna, ha fia is építész vagy közgazdász lesz, ő viszont mindig úgy nyilatkozott, hogy az egyetlen pálya, amiben igazán ki tud teljesedni, az a színészet.

A Wikipédia ismertetése szerint 1975–1979 között a Színház és Filmművészeti Főiskolán végezte tanulmányait, a Vígszínházban gyakornokoskodott. 1978-ban játszott először tévében, a Nincs visszaút című tévéjátékban. 1981-ben szerepelt először játékfilmben, Szurdi András: A transzport című filmjében. 1983-tól a Népszínház (Józsefvárosi Színház) és a Budapesti Kamaraszínház tagja volt 2000-ig. Játszott többek között a Pécsi Harmadik Színházban, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban, a budapesti József Attila Színházban, az egri Gárdonyi Géza Színházban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban is. 

Hangját egy ország szerette meg

Jakab Csaba hangját valószínűleg a legtöbben ezer közül is felismerik, ugyanis a hazai színészek közül ő volt az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronhang, leggyakrabban Chuck Norrisnak kölcsönözte hangját. 2007-2011-ig a Movies 24, 2013-2017-ig az AXN Black és 2017-2023-ig a Sony Movie Channel, 2023 óta a Viasat Film csatorna hangja volt. 2023-tól az RTL több műsorában is szerepelt, konferanszié volt a Tippelj és vidd el, a Sztárbox és a The Voice című műsorokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában