Adomány

2024.01.13. 17:28

Élelmiszercsomagokat osztott az alapítvány Ságújfalu és Szalmatercs rászorulóinak

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve száznál is több lejárathoz közeli, még felhasználható élelmiszercsomagot osztott szét a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány Nógrád megyében.

Gulyás Edina

Két településen támogatta tartós élelmiszerekkel az alapítvány a rászoruló embereket

Fotó: Beküldött

A közelmúltban – a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve – 110 csomag lejárathoz közeli, még felhasználható élelmiszert tartalmazó csomagot adott át két Nógrád megyei településen a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány – erről honlapján tájékoztatott a szervezet. Hozzátették: csomagokhoz a két ünnep között is hozzájuthatott a lakosság Szalmatercsen, míg Ságújfalun nyolcvan családnak biztosítottak tartós élelmiszert, így rizst, babot, szalámit, lekvárt, margarint, kekszet, ecetet és zsírt.

Korábban portálunkon is beszámoltunk arról, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programját Ságújfaluban és Szalmatercsen koordináló alapítvány együttműködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. Így munkatársuk rendszeresen szállít egy salgótarjáni üzletből fogyasztásra alkalmas, lejárat előtti élelmiszert Szalmatercsre. A csomagokat – amibe pékáru, felvágottak, zöldség, gyümölcs és tejtermék is kerül – regisztrációt követően, térítésmentesen adnak át a helyieknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában