Időjárás

2024.01.10. 14:25

Dideregtek: a tél leghidegebb reggelére ébredtek Zabaron

Már csak pár nap és enyhül az időjárás országszerte, így szűkebb hazánkban is. Zabaron szerda reggel igencsak vacoghattak a helyiek.

Nagy Orsolya

Hideg levegő van térségünk felett, amelynek következtében igen csak fagyos lett az időjárás megyénkben. Simon Gergő, a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. munkatársa portálunknak elmondta, hogy szerda reggelre Zabarban -14,1 Celsius-fokot mértek, amely az idei téli szezon leghidegebb reggele volt az országban.

A meteorológus kiemelte, azért nem volt -15 Celsius-foktól hidegebb sehol az országban, mert ahhoz hótakaró szükséges és derült égbolt. Hozzátette: 

A következő éjszaka hasonló érték várható, de csütörtökön napközben már megnövekszik a felhőzet, enyhül az időjárás, amelynek következtében 0 és -8 Celsius-fok körül alakulhat az éjszakai hőmérséklet.

Simon Gergő arra is kitért, hogy a következő napokban lassú, fokozatos enyhülésre lehet számítani, jövő héten pedig enyhébb periódus következik majd. Havazás nem igazán lesz, maximum hószállingózás, az is csak a hét második felétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában