Kedvesség

2024.01.26. 18:08

Citromos teát és lángost osztogatott a karancslapujtői Duci Csapat Salgótarjánban

A karancslapujtői Duci Csapat Egyesület január 26-án, pénteken délben ingyen citromos teát és ínycsiklandó, helyben sült lángost osztogatott a járókelőknek a salgótarjáni Tesco parkolójában.

Sipos Nina Vivien

Munkában a csapat. Egyik fontos tevékenységük a jótékonykodás

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A helyben készített, friss lángosok sültek egymás után a forró olajban. A karancslapujtői Duci Csapat Egyesület tagjai készítették, illetve osztogatták az érdeklődőknek. Az eseményen jelen volt segítőként Bobálné Magdolna, Pintér Éva, dr. Nagy Zoltánné, Kovács Lászlóné, Simon Tiborné, illetve Bohurátné Mária is. 

Egy idén beadott és elnyert, „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű, az üzlet által meghirdetett pályázaton egy három fordulós versenyen vesz részt az egyesület, melynek egyik állomása a megyeszékhelyen volt. Külföldön és Magyarország-szerte egyaránt részt szoktak venni főzőversenyeken, esküvőkön, nyugdíjas napi ünnepségeken, és különböző rendezvényeken, méltó módon képviselve magukat, legyen szó akár megmérettetésről is.

Szándékaik szerint mosolyt csalnak az emberek arcára

– Mi a csapattal a gasztronómia területén mozgunk otthonosan, tehát a hagyományos, régi palóc ételeket mutatjuk be és elevenítjük fel nem csupán a fiatalabb generáció, de a mi korosztályunk számára is – mondta Czakó Zoltánné, az egyesület vezetője, hozzátéve: – Szeretünk segíteni másoknak és adni, amikor csak tudunk, mert számunkra ez hatalmas boldogságot jelent. Azért tevékenykedünk ilyen sokfelé, hogy az emberek arcára mosolyt csaljuk, és feldobjuk a napjukat. 

A 35 fős csapat hivatalosan idén ünnepli a 15. évfordulóját, azonban már több mint tizennyolc éve sütnek, főznek, jótékonykodnak és segítenek ott, ahol tudnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában