Változások

2024.01.16. 16:18

Buszcserék történtek Nógrádban: öt jármű érkezett szűkebb hazánkba

Kilenc salgótarjáni helyközi járművet helyeztek át Jász-Nagykun-Szolnok és Heves vármegyébe, míg a nógrádi állományba öt busz érkezett a közelmúltban.

Sipos Nina Vivien

A sofőrök szakszervezete és tulajdonos között még mindig nem született megállapodás

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az elmúlt két hétben komoly változások mentek végbe a Nógrád vármegyei tömegközlekedési eszközöket illetően. A Salgótarján és Nógrád megye közösségi közlekedése Facebook-csoportjában osztották meg az utasokkal, hogyan alakultak az idei év első helyközi állományi buszcseréi. 

A Salgótarján helyközi üzemegységéből hat Volvo, két Credo Econell 12, és egy Mercedes Intouro jármű búcsúzott, amelyek közül négy Volvo 8900-as, 2016-os évjáratú busz került át Jász-Nagykun-Szolnok és Heves vármegyébe. Mint írták is a posztjukban: a változást az indokolta, hogy a környező területek különböző domborzati viszonylatain hatékonyabban kihasználható a járműtípus. Gyöngyös és Jászberény térségében forgalomba is álltak már a buszok. Nógrád vármegyében három busz került vissza Balassagyarmatra.

– Összesen egy darab busz cseréje zajlott le megyén belül, a maradék négy kocsi Jász-Nagykun Szolnok és Heves megyéből érkezett olvasható a Facebook-bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában