Kutyasétáltatás

2024.01.07. 14:18

Boldog csaholással fogadták a tarjáni állatvédő egyesület négylábúi az önkéntes sétáltatókat (fotók)

A kedvezőtlen időjárás ellenére is számos kutyabarát jelent meg szombaton a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület menhelyén, hogy egy sétával boldog perceket, órákat okozzanak a gazdára váró kutyusoknak.

Veres Edina

A kedvezőtlen időjárás ellenére is számos kutyabarát vett részt a sétáltatáson

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A borús időjárás sem vehette el azoknak az állatbarátoknak a lelkesedését, akik szombaton felkeresték a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület salgótarjáni telepét annak érdekében, hogy a négylábúakkal egy kiadós kirándulást tegyenek. Paróczai Katalin, a szervezet tagja portálunk érdeklődésére kifejtette: sok kutyusukat vitték el nagyobb sétákra a hozzájuk már rendszeresen kilátogatók, illetve védenceiket konzervekkel és tápokkal is meglepték a segítő szándékú jótevők.

– Ezúton is szeretnénk nekik megköszönni, hogy mindegy, milyen idő van, ők szívügyüknek érzik a menhelyen lévő kutyusaink sorsát – fejezte ki háláját Paróczai Katalin, aki azután egy szomorú eseményt is megosztott portálunkkal. Mint fogalmazott: bejelentést kaptak arról, hogy a Zöldfa úton elgázoltak egy kisebb testű kutyust.

– Azonnal indultunk érte, de sajnos perceken belül a kezeink között halt meg. Egyre felelőtlenebbek az emberek, rengeteg a kóborló és kidobott kutyus. Az állatvédők szélmalomharcot vívnak, hiszen ennyi állatot képtelenség elhelyezni – közölte keserűen a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagja. Paróczai Katalin végül arra is rámutatott, hogy sokan még manapság sem tartják fontosnak kedvenceik ivartalanítását, holott már egyre több szervezet szervez ilyen akciókat annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában