Áradás

2023.12.29. 20:50

Visszavonták a másodfokú árvízvédelmi készültséget Ipolytarnócon: kevésen múlt a kitelepítés

Csütörtökön vonták vissza a másodfokú árvízvédelmi készültséget Ipolytarnócon, amit az Ipoly magas vízállása miatt rendelt el Gál István polgármester. Mint mondta: hajszálon múlt, hogy nem kellett családokat kitelepíteni.

Gulyás Edina

Már vonul le az ár, de azért még a víz az úr

Forrás: Facebook / Ipolytarnóc

Jelenleg nincs árvízvédelmi készültség a községben, a másodfokú riasztást ugyanis, ami december 22-én, pénteken lépett életbe, december 28-án, csütörtökön visszavonta Gál István polgármester. 

– Hajszálon múlott, hogy nem kellett családokat kitelepíteni a víz miatt, az elmúlt napokban folyamatosan rendelkezésre állt egy fűtött önkormányzati épület erre az esetre – tájékoztatott Gál István, aki arra is kitért: – Ezer darab homokzsákkal, illetve kilenc köbméter homokkal készültünk arra az esetre, ha az Ipoly átlépi a kritikus, 360 centiméteres határt. A HELP mentőcsoport négy önkéntessel és két gépjárművel biztosított 24 órás figyelőszolgálatot a faluban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában