Visszatekintő: képeken mutatjuk 2023 legfontosabb októberi eseményeit Nógrádban

December végén portálunk is számot vet, mi mindenről tudósított 2023-ban. Sorozatunk következő részében összegyűjtöttük október legérdekesebb mozzanatait.

Nool.hu

Októberben a megye számos pontján rendeztek tökfaragó versenyeket is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Az év tizedik hónapja sem telt eseménytelenül Nógrád vármegyében. Többek között portálunk ott volt a palotási Tortafesztiválon, Szurdokpüspökiben, ahol bölcsődét adtak át, de a fantasztikus hollókői szüreti felvonulásról sem maradhattunk le. Októberben több tárlatban is gyönyörködhettek az érdeklődők a megyeszékhelyen, így tudósítottunk a bélyeg- és éremgyűjtő kiállításról, de az Őszikék nevet viselő tárlat megnyitóján, valamint a pályaválasztási kiállításon is jelen voltunk. 

Október 6-án Somoskőben megemlékeztek az aradi vértanúkról, majd az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanhetedik évfordulójának alkalmából ünnepi közgyűlésre gyűltek össze Bercelen, megemlékezést tartottak Szécsényben és Rétságon is, fáklyás felvonulást rendeztek Pásztón, továbbá futással tisztelegtek a hősök emléke előtt Salgótarjánban. 

Októberben nemzeti kegyhelyünkre zarándokoltak a vadászok, ahol szemlézték a legszebb trófeákat, a bátonyterenyei középiskolában hon- és rendvédelmi vetélkedőn mérhették össze tudásukat a diákok, kerékpáros pumpapályával bővült a salgótarjáni bringapark, Cserháthalápon pedig létrehozták az ország háromszázadik génmegőrzési gyümölcsöskertjét. 

Szintén ebben a hónapban karatésok lepték el a salgótarjáni sportcsarnok küzdőterét, ahol nyolcadik alkalommal hívták életre a Palóc Kupát, elismeréseket és főispáni dicsérő okleveleket adtak át a salgótarjáni konferencián, valamint több tonna lisztet kapott a salgótarjáni gyermekvédelmi központ a Magyarok Kenyere programnak köszönhetően.

Az év tizedik hónapjában a megyeszékhelyen mutatta be legújabb lemezét a Dűvő zenekar, majd az októbert Halloween partik zárták Bátonyterenyén és Salgótarjánban egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában