Visszatekintő: képeken mutatjuk 2023 legfontosabb decemberi eseményeit Nógrádban

December végén portálunk is számot vet, mi mindenről tudósított 2023-ban. Elérkeztünk utolsó összefoglalónkhoz, e hónap eseményeit szemléztük.

Nool.hu

Az év utolsó hónapjában megyeszerte a télapós, az adventi és a karácsonyi események kerültek előtérbe, de ezeken felül is igen mozgalmasan zárta az évet Nógrád. Átadták az Ipoly-hidat Őrhalomnál, templomot szenteltek Karancsalján, Mikulás-futást tartottak Salgótarjánban, mesterleveleket osztottak, Mátranovákon bányászokra emlékeztek, de Vándor Éva színésznő is Salgótarjánban ünnepelte 70. születésnapját. Emellett a December 8. téren fejet hajtottak a sortűz áldozatainak emléke előtt, fennállása 65. jubileumát ünnepelte a Salgótarjáni Pedagógus Kórus, pankrátorok is összecsaptak a megyeszékhelyen, továbbá Hollókő világörökségi rangját ünnepelte. A baglyaskői idősotthonba kínaik érkeztek adománnyal, Nógrádon Hesz Mihályt köszöntötték, míg Pásztón bemutatták a Klímanócskák program lényegét. Kiemelt jelentőségű volt, hogy megindult a forgalom a 23-ason épült összekötő- és elkerülő úton is Bátonyterenyénél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában