Állathalál

2023.12.28. 16:18

Vaddisznók fulladtak karácsonykor a nyírjesi tó vizébe

Három vaddisznó tetemére bukkantak karácsonykor a Balassagyarmat határában található nyírjesi üdülőövezet egyik tavában. Az állatok a part menti jeges szakaszra tévedhettek, ami beszakadt alattuk, és ott lelték halálukat.

Hegedűs Henrik

A vadak ebben a körzetben gyakran előfordulnak, hiszen a tórendszer déli részén terebélyes erdő található, amely az állatok kedvelt élőterülete. Így fordulhatott elő, hogy a vaddisznók a téli időszakban a part mentén keresgéltek élelem után. A korábbi hidegebb időszakot követően a legnagyobb tó déli, árnyékosabb felületén vastagabb jégréteg keletkezett, ami viszont az enyhülés következtében hártyássá vált, ami a rátévedt vaddisznók felett beszakadt. 

Az állatok nem  tudtak kikecmeregni a slamasztikából, és halálukat lelték a vízben. A tetemeket horgászok észlelték, akik értesítették a területileg illetékes halőrt, ő pedig a vadőröknek szólt, akik végül a hivatalos eljárásoknak megfelelően eltávolították a maradványokat a tóból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában