Korszerűsítések

2023.12.12. 07:55

Útfelújításokról és más karbantartási munkálatokról tájékoztatott a rétsági polgármester

Több témában tájékoztatta a nyugat-nógrádi város hivatalos internetes oldalán a lakosságot nemrégiben Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere.

Hegedűs Henrik

Rétság, a Mikszáth utca óvoda előtti szakasza

Forrás: Google Maps

A település első embere beszámolt a városkarbantartási munkák 2023-as évi folyamatáról. Kifejtette, a feladatok elvégzése az előírt jó ütemben zajlott, de néhány körülmény, így például az időjárás viszontagságai is nehezítették a tevékenységet. 

Ebben az esztendőben elkészült a Mező utca és a Rózsavölgy utca felújítása, a Mikszáth utcában a vízelvezető árkok lefedése, amivel az óvoda és a bölcsőde közvetlen környékén az út mentén a gépjárművek számára szánt parkolófelületet is növelték, illetve megoldódott az Orgona közben az esővíz elvezetése. Hozzátette, a 2-es főútról a belterületen kelet felé nyíló Kossuth utca állapota továbbra is komolyabban kifogásolható, ezen igyekeznek javítani.

A Magyar Falu Programban elnyert támogatásból pedig a Szőlő utcát kötötték össze a Takarék utcával, amire jelentős lakossági igény mutatkozott. Hasonlóképpen a Templom utca burkolatának korszerűsítése sem maradhat el, ami viszont a munkákat elvégző vállalkozó kapacitáshiánya miatt 2024 első negyedévére tolódik.

Elengedhetetlenné vált a polgármesteri hivatal felújítása is

Mezőfi Zoltán kifejtette, hogy a helyi képviselő-testület döntött a polgármesteri hivatal tetőszerkezetének részleges felújításáról, illetve az ablakok cseréjéről, amikhez lényegében az épület felállítása óta nem nyúltak a szakemberek, így több mint fél évszázad után nélkülözhetetlen a városháza rendbetétele. A munkálatok első szakaszát a közeljövőben elvégzik, amennyiben találnak rá anyagi forrásokat, úgy a most kimaradó részekkel és a szigeteléssel jövő tavasszal folytatják a felújítást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában