Korszerűsítés

2023.11.05. 08:58

Szilárd burkolattal kötötték össze Rétságon a Szőlő és a Takarék utcát

Újabb burkolati szakasz felújítása készült el az őszi városkarbantartási munkák keretében Rétságon. A KRESZ-park környékén a Szőlő utcát kötötték össze a Takarék utcával, biztonságosabbá téve ezzel a felületet.

Hegedűs Henrik

Újabb burkolati szakasz felújítása készült el az őszi városkarbantartási munkák keretében Rétságon

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A szakasz nem túl hosszú, de gyakran használt. A Takarék utca északi része felől érkezve egy enyhe lejtő halad el a Gyermekligetnek is elnevezett KRESZ-park játszótere mellett. Innen egy lassú emelkedő rész csatlakozik a Szőlő utcához, de minősége korábban erősen kifogásolható volt, száz-százötven méteren lényegében csak egy hengerelt zúzottkő-sáv vezetett, aminek állaga viszont az elmúlt időszakban erősen romlott.

– Hasonlóképpen a többi korszerűsítéshez, ezt a kivitelezést is elsősorban lakossági igényre végeztük el – mondta el érdeklődésükre a helyszínen tett bejárás alkalmával Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere. – Mivel nem volt túl hosszú a felújítandó rész, természetesen a költségeket a városkarbantartási tevékenységhez illeszthettük, és ősz közepére a megbízott vállalkozó elkészült a szükséges munkálatokkal. Ezáltal lényegében körbekerülhetővé vált a KRESZ-park területe, és a Szőlő utca a település központja felől is lényegesen könnyebben és gyorsabban megközelíthető.

Miután zártuk a beszélgetést, az egyik szomszédos házból középkorú férfi lépett ki, aki hozzátette: kifejezetten örülnek, hogy végre normális burkolaton járhatnak, és nem csak egy irányból érhetik el szilárd felületen az otthonukat. Tapasztalata szerint, amióta megtörtént a korszerűsítés, egyre többen választják ezt az útvonalat, például a Rózsavölgy utca felé, de ez a környéken élők számára egyáltalán nem zavaró tényező.

A polgármester hozzátette: reménykedve a novemberi kedvező időjárásban, saját erőből, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program jóvoltából is újabb utcákban valósulhat meg korszerűsítés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában