Korszerűsítés

2023.10.30. 17:25

Új úton járhatnak a rétságiak, biztonságosabb lett a közlekedés, több a parkolóhely

Az őszi városkarbantartási munkálatok közé illesztve végeztette el Rétság önkormányzata a település központi részéhez közel található Mikszáth utca útburkolatának kiszélesítését. A lakosság, illetve a szomszédos óvodába és bölcsődébe járó gyermekek szülei elégedettek a változásokkal.

Hegedűs Henrik

Kiszélesítették a Mikszáth utat, még a macska is szívesen megpihen mellette a járdán

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Néhány héttel ezelőtt, még a tényleges munkálatok megkezdése előtt jártunk a helyszínen. Ekkor Mezőfi Zoltán polgármester mutatta, milyen megoldásokkal tudják megnövelni a kis mellékutca keresztmetszetének szélességét. Mindezt a betonágyazatú csapadékvíz-elvezető csatorna befedésével oldották meg.

– Régóta jelezték a hétköznapokon a csemetéiket az óvodába szállító szülők, valamint a környéken élők és errefelé rendszeresen közlekedők, hogy egyre nehezebb a parkolás a környéken, mert viszonylag szűk az úttest, és körülményes a többi autót kerülgetni – utalt a háttérre a polgármester az újabb látogatásunk alkalmával, amikor már befejeződött a kivitelezés. 

Alkalmazkodtak a lakossági igényekhez, csak önerőt vettek igénybe

– Amint látható, sikerült megnövelni a felület területét, így mind a parkolás, mind az áthajtás jóval biztonságosabbá vált. Amikor kitűztük a feladatot, feltétlenül törekedtünk arra, a lakossági igényekhez alkalmazkodva végezzük el a legszükségesebb városkarbantartási munkálatokat, mindezt kizárólagosan önerő felhasználásával.

A rétságiak elégedettek a megváltozott állapotokkal. Molnár Zoltán például elárulta, bár csak néha-néha jár a Mikszáth utcában, de örvendetes, hogy könnyebb az áthaladás, mint korábban. Hasonlóképpen nyilatkozott egy, a gyermekeit reggelente az iskolába szállító fiatal hölgy, aki elmondta, nem egyszer komoly dudálások árán sikerült csak keresztüljutni az óvoda előtti szakaszon, mostanra ha nem is szűnt meg teljesen a fennakadás, de jelentősen javultak itt a körülmények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában