Szegregátum

2023.12.13. 08:22

Tarjáni matek: lakásonként 35 milliót költött a város a Forgách-telepre

Miközben potom pénzért adja el az önkormányzat a Zöldfa utcai ingatlanjait, összességében 1,13 milliárd forintot költött el a Forgách-telepi szegregátumi terület megújítására. A pénz végül 32 szociális bérlakás kialakítására volt elég, azaz lakásonként 35 millió forintba került a projekt – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a helyi Fidesz-szervezet vezetője.

Nool.hu

Fenyvesi Gábor: a Salgó úti kolóniák felújításánál is, bebetonoztuk a szegregátumot

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A napokban sajtóközleményben ismertette a városvezetés, hogy a Forgách-telep rehabilitációjára összesen 1 milliárd 130 millió forintos támogatást nyert Salgótarján önkormányzata. Mint a tájékoztatás alapján megírtuk, a telepen található 21 épület közül hetet elbontottak, négy maradt eredeti állapotban, tíz épületben pedig 32 szociális bérlakást és egy közösségi házat alakítottak ki.

Fenyvesi Gábor önkormányzati képviselő kedden Facebook-posztban reagált a baloldali városvezetés beszámolójára. A Fidesz városi elnöke szerint valódi városrehabilitáció helyett lényegében bebetonozták a szegregátumot, mindezt ráadásul – lakásonkénti költségekre vetítve – aránytalanul drágán tették.

„Salgótarjánnak nem érdeke a szegregátumok fenntartása. Most Forgáchon 21 épületből hetet elbontottak, négy maradt eredeti állapotban, 10 épületben pedig 32 szociális bérlakást alakítottak ki. Persze újult meg út, épült játszótér, de mégis 32 szociális bérlakás lett 1 milliárd 130 millió forintból. Ez lakásonként (kolónia lakásonként) valamivel több, mint 35 millió forint (tokkal-vonóval)” – írta közösségi oldalán a képviselő. Hozzátette: mindezzel érdemes szembe állítani, hogy a Salgó Vagyon Kft. minimális áron „szabadul” a Zöldfa úti lakásaitól. 

Fenyvesi Gábor feltette a kérdést: vajon nem lett volna célszerűbb azokat megtartani, felújítani és üzemeltetni szociális bérlakásként, a Forgách-telepen pedig lebontani a kolóniák, majd új funkciót adni a területnek? Szerinte ez lett volna az igazi revitalizáció. „Most több mint 1 milliárdból bebetonozták a kolóniákat, a látványt és vélhetően a szegregátum is megmarad. Ez számomra újabb kidobott pénz így az ablakon” – fogalmazott a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában