Pályázat

2023.12.07. 21:28

Harminckét szociális bérlakást alakítottak ki a salgótarjáni Forgách-telepen

A Forgách-telep rehabilitációjára összesen 1 milliárd 130 millió forintos támogatást nyert Salgótarján önkormányzata. A projekt során hét épületet lebontottak és 32 szociális bérlakást alakítottak ki.

Gulyás Edina

A közösségi házban iroda, foglalkoztató helyiség, mosókonyha, vizesblokk is helyet kapott

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Salgótarján önkormányzata még 2017-ben nyújtott be kérelmet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Megyei jogú városok leromlott városi területeinek rehabilitációja” című pályázati felhívásra. A Forgách-telepi városrehabilitációt érintő projekt 596 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, amelyhez kapcsolódóan az önkormányzat  2021-ben ráemelési kérelmet nyújtott be további 534 millió forint értékben, amelyet szintén pozitívan bíráltak el, így a projekt támogatási összege 1 milliárd 130 millió forintra növekedett – olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményben. 

Abból kiderült, hogy a beruházás során a Forgách-telepi szegregátum teljes területe megújult. Az itt található 21 épület közül hetet elbontottak, négy maradt eredeti állapotban, tíz épületben pedig 32 szociális bérlakást és egy közösségi házat alakítottak ki. Ezen túl elkészült egy 3 méter széles úttest, mely lakóútként funkcionálva a gyalogos közlekedést is szolgálja, valamint egy parkolósáv, ami a közösségi ház és a mozgáskorlátozott lakások parkolási lehetőségét biztosítja. Az út és a lakások bejárata között szilárd burkolatú járda készült. A parkolók mellett kerítéssel körbezárt játszótér épült, továbbá két mozgáskorlátozottak számára kialakított lakás is létestül. A közösségi házban iroda, foglalkoztató helyiség, mosókonyha, vizesblokk is helyet kapott. 

Lakóépületeket is felújítottak

Az egész épület teljes körűen akadálymentesített lett, valamint eszközöket és bútokat is beszereztek. A lakóépületek felújítása során megtörtént azok víz- és hőszigetelése, a tetőszerkezet javítása és a tetőfedés cseréje, korszerű nyílászárókat építettek be, valamint felújították a teljes elektromos- és vízvezeték, továbbá a csatornahálózatot is. Az elektromos áram már minden esetben kártyás mérőórával érhető el. A fejlesztés keretében minden ingatlan csatlakozott a városi közműhálózatokra is – áll a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában