Szilveszteri sztorik

2023.12.29. 15:52

Szilveszteri történetek: sáros kutyatappancsok nyomai tarkállottak a gyarmati hitvesi ágyban

A szilveszteri időszak rengeteg humoros, vagy esetleg kényelmetlenségbe torkolló helyzetet eredményez, és sok-sok ember tud felvonultatni a múltból számos érdekes történetet, amely vele, családtagjaival, vagy éppen ismerőseivel esett meg az esztendő utolsó napján. Néhány balassagyarmati és környékbeli személy sajátos elbeszéléseiből válogattunk.

Hegedűs Henrik

Szilveszter napján különösen óvjuk négylábú kedvenceinket

Forrás: DALL-E

János a kilencvenes évek elején döntött úgy, hogy otthagyja belvárosi életét és kiköltözik a településtől délre elterülő üdülőövezetbe. A gyerekek már kirepültek, és feleségével együtt arra gondoltak, ha vásárolnak egy takaros házat a csendes övezetben, a leendő unokáknak is kiváló játékos terepet biztosíthatnak.

Egy tavaszi napon rendezkedtek be új hajlékukba, és természetesen magukkal vitték az alig hat hónapos németjuhász kutyájukat, Szofit is. Telt-múlt az idő, a házaspár egyre jobban megbarátkozott a környezettel, összeismerkedtek a szomszédokkal, és a derék eb is jókedvűen szaladgált az udvaron, a frissen nyírt gyepen. Eljött az első szilveszter, a korábban lehullott hó erősen olvadt a nyirkos időben. Eleinte hasonló nyugalom ölelte át a vidéket, a közeli tó tükrén megcsillant a holdvilág, ám ahogy közelgett az éjfél, úgy vált hangosabbá a környék. 

János és kedvese ezt kiváltképp nehezen viselte. Kimentek a teraszra, onnan néztek szét, de az ajtót nyitva felejtették. A következő pillanatban a szomszédságban eldurrant az első petárda, majd tűzijáték sistergő alkatrészei villantak az éjszakában. Szofi ettől annyira megijedt, hogy azonnal gazdái felé iszkolt, majd észlelve a nyitva maradt ajtót, bevágtatott a lakásba. De nem is akárhova. A konyha helyett a hálószoba felé vette az irányt és úgy, ahogy volt, sárosan-piszkosan, menedéket keresve beugrott a megvetett hitvesi ágyba. Lehetett is utána takarítani a lepedőt, a párnákat és a paplanokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában