Ünnep

2023.12.24. 08:15

A panettone és a bejgli a nógrádiak kedvence karácsonykor

A hagyományos ízeket kedvelik szűkebb hazánk lakosai a bejglik közül. Emellett nagy kedvenc évről évre a panettone, olasz finomság.

Nagy Orsolya

Szó Dániel, a salgótarjáni kézműves cukrászda vezetője portálunknak elmondta, hogy melyek a legnépszerűbb karácsonyi finomságok.

– A panettone egy olasz tradicionális étel, amelyet nagyon nehéz elkészíteni és nagy szakmai tudást igényel. Ez az édes finomság klasszikus változata mazsolát, kandírozott narancsot és citromot tartalmaz. Nagyon sokan kedvelik és rengetegen vásárolják az ünnepekre. Én pedig arra törekszem, hogy fejlesszem a tudásomat és igyekszem évről évre minél finomabb panettone-t készíteni – fogalmazott Szó Dániel, aki egyébként még Toszkánában tanulta meg a receptet egy 85 éves mestertől.

A cukrászda vezetője arra is kitért, hogy a vásárlók nagy kedvence a mákos és a diós bejgli. Ebből a süteményből nem igazán kedvelik a különlegességet, inkább tradicionális finomságokra esküsznek az emberek.

Hozzátette: a felsoroltak mellett a bonbonokat is nagyon szeretik, de nem csak az ünnepekkor, hanem a hidegebb időszakban.

Szó Dániel arra is kitért, hogy a tavalyi év mind a pékségeknek mind a cukrászdáknak nehéz volt, de szerencsére azóta javult a helyzet és növekszik a vásárlók száma, ugyanis normalizálódtak a rezsi költségek és az alapanyag árak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában