Karácsonyvárás

2023.12.17. 12:28

Összehozta a salgótarjáni zeneiskola közösségét az adventi délelőtt

Családi délelőttöt rendezett az advent jegyében a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola szombaton.

Palchuber Kinga

Családi délelőttöt rendezett az advent jegyében a salgótarjáni zeneiskola

Forrás: Beküldött fotó

Az év utolsó hónapja a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskolában is az adventi készülődés jegyében telik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az elmúlt hetekben valamennyi tanszak diákjai és tanárai ünnepi, karácsonyváró hangversenyekkel örvendeztették  meg a közönséget. Emellett szombat délelőtt egy közös, jó hangulatú családi délelőttre várta az intézmény kollektívája a gyermekeket és a szülőket egyaránt. 

Dr. Barabásné Morvai Tímea, az intézmény vezetője portálunk érdeklődésére elmondta: az iskola oktatói és a növendékek is örömmel készültek az ünnepi koncertekre, melyekkel jelképesen is szerettek volna karácsonyi ajándékot adni a közönségnek. Hozzátette, hogy a szombati családi összejövetelt is az advent jegyében tartották meg, ahol természetesen szólt a zene, miközben a dallamok szárnyán ünnepi mesék is megelevenedtek.  

– A képzőművészek újrahasznosított dolgokból karácsonyi díszeket, dekorációkat is készítettek. Ez az alkotói munka a karácsonyi hangulat megidézésén túl azonban többlettartalommal is bírt, ugyanis februárban szeretnénk megpályázni a Zöld intézmény címet, így már most tudatosan szervezünk ennek jegyében is eseményeket – fejtette ki dr. Barabásné Morvai Tímea. A résztvevőket megannyi finomsággal és apró kedvességekkel várták a szervezők, így a családi délelőttel azt is bizonyították: a zene és a karácsony varázsa mindenkit összehoz!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában