Nool.hu podcast

2023.12.30. 14:18

Óriási bírsággal indulhat az újév, ha eldurran a petárda a nógrádi bulikban (podcast)

Elméletileg mindenki tudja, mégsem árt évről évre elismételni, hogy mire érdemes odafigyelni a szilveszteri önfeledt bulizás idején. A Nool. hu legújabb podcast adásában Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense ismerteti a mindenki által megszívlelendő tanácsokat.

Gulyás Edina

Az év utolsó éjszakáján még azok is egy pohár pezsgővel koccintanak, akik egyébként nem szoktak alkoholt fogyasztani. Sok házibuli fényét pedig tűzijáték teszi színesebbé. Azonban az önfeledt szórakozás bizony tragédiával is végződhet, ha nem tartunk be bizonyos szabályokat. Podcast-sorozatunk legújabb részében Tamás-Kovács Andrea arra hívja fel a hallgatók figyelmét, hogy a tűzijátékok használata nagy körültekintést igényel. Kifejti, hogy mire kell figyelni ezek megvásárlása és használata közben. Arra is kitér, hogy petárdát birtokolni és felhasználni egész évben, így szilveszterkor is tilos! Aki ennek ellenére is petárdázik, az szabálysértést követ el, ami 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. 

Mindezeken túl arról is szó lesz, hogy szilveszter éjjelén sem feledkezhetünk meg a jól ismert szlogenről: iszik, vagy vezet! Érdemes már előre eltervezni, hogyan jut haza a buliból az, aki autóval érkezett, de a jó hangulat érdekében megivott néhány pohárkával. Tartsanak ezúttal is velünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában