Munkabeszüntetés

2023.12.10. 11:41

Nyolcszáz nógrádi buszjárat maradhat ki a hétfői sztrájk miatt

Egyáltalán nem biztos, hogy célba érnek azok, akik hétfőn busszal indulnak útnak, ugyanis közel 800 vármegyénket is érintő buszjárat maradhat ki a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által indított munkabeszüntetés miatt. Cikkünkből kiderül, mely járatokat érinthet a sztrájk.

Gulyás Edina

Közel 800 olyan autóbuszjárat érinti vármegyénket, amely december 11-én, hétfőn a sztrájk alatt várhatóan nem közlekedik – derült ki a Volánbusz Zrt. honlapján közzétett tájékoztatásából. A társaság a munkabeszüntetés időtartama alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően.

A kétnapos munkabeszüntetés – amit a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet indított, azzal az indokkal, hogy nem érkezett bérajánlat a jövő évre vonatkozóan – már hétvégén elkezdődött és még hétfőn is tart.

Nógrád vármegyében tehát holnap is érdemes megnézni a menetrendet azoknak, akik autóbusszal indulnának útnak. A társaság honlapján közzétett információ szerint közel nyolcszáz olyan járat maradhat ki, ami érinti térségünket. Salgótarjánból nem indulnak a buszok más városokba, egyebek mellett Budapestre, Egerbe, Miskolcra, Balassagyarmatra, Szécsénybe és Gyöngyösre se, de a megyeszékhelyről a kisebb településekre is kérdéses lesz a busszal való eljutás, ahogy a falvak tömegközlekedését is érinti a tervezett munkabeszüntetés. Az utasok itt tájékozódhatnak a részletekről.

A Volánbusz Zrt. közleménye arra is kitért: amennyiben az érintett autóbuszvezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik majd. Ezek alapján elképzelhető, hogy csak a megállóban derül ki: elindul-e az a busz, amire fel szeretnénk szállni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában