Hiba, közlekedés

2023.12.12. 12:32

Napok óta nem működnek a jelzőlámpák Salgótarján központjában, türelmet kérnek

Nem üzemelnek a közlekedési lámpák Salgótarjánban: a témával kapcsolatban felkerestük Lehel Zoltánt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóját, aki elmondta, hogy jelenleg két csomópontot érint a hiba, így a Rákóczi és Litkei út, valamint a Rákóczi és Pécskő út csomópontjában.

Nagy Orsolya

Napok óta nem működik a lámpa a Pécskő és a Rákóczi út kereszteződésében sem

Forrás: Nool.hu

Fotó: Palchuber Kinga

Az igazgató kifejtette: a két jelzőlámpás csomópont elektromos betápja azonos. Az elektromos hiba a fogyasztásmérő előtti elektromos rendszerben áll fenn, amely nem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdona.

–A hiba észlelését követően rövid határidőn belül, szinte azonnal kivonultak a szakembereink a helyszínre az egyetemes szolgáltató szakembereivel együtt. Megállapították, hogy a probléma nem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő elektromos hálózaton keletkezett. Mivel a jelzőlámpa elektromos csatlakozásnak a tulajdonosa a salgótarjáni önkormányzat, ezért a közút vármegyei diszpécser szolgálata még aznap délelőtt jelezte ezt a városnak, akik szükséges bejelentést az egyetemes szolgáltató felé megtették – közölte az igazgató.

Hozzátette: jelenleg a szolgáltató és az önkormányzat visszajelzését várják az elektromos hiba elhárításának időpontját illetően. A mai információk szerint a javítás azonban hétvégéig biztosan eltart. Lehel Zoltán kéri a közlekedők türelmét és azt, hogy fokozottabban figyeljenek egymásra.

Szatmáry Zsolt, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta portálunk érdeklődésére, hogy tudnak a hibáról, amelynek javítása a hálózat tulajdonosának lenne a feladata. Ennek ellenére az önkormányzat saját pénzén, saját elhatározásából elvégzi a munkát és kicserélik a negyven méteres földkábelt, hogy ismét működőképesek legyenek a jelzőlámpák. Mint fogalmazott, ez beletelik majd pár napba, így addig is a lakosok türelmét és megértését kérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában