Szépségápolás

2023.12.26. 11:58

Milyen a jó karácsonyi smink? – íme a salgótarjáni mesterkozmetikus tippjei

Az ünnepi időszakban a hölgyek többsége szereti kicsinosítani magát. Most eláruljuk, hogy mik a legújabb sminktrendek szűkebb hazánkban.

Nagy Orsolya

A karácsonyi időszakra a csillogás és a ragyogás a jellemző. Ez igaz otthonunkban, az utcákon és természetesen a sminkek esetében is – mondta Szalai-Domonkos Szilvia salgótarjáni mesterkozmetikus. Hozzátette: az ünnepi időszakban előtérbe kerülnek a metálos szemhéjfestékek arany és ezüst színben leginkább. Emellett közkedveltek a vörös rúzsok különböző árnyalatokban, de a csillámporok, a metálos highlighterek és a látványos szempillák is.

– A minimal no makeup, amely egy jó ideje népszerű az idei trendnek is nagy kedvence. Jellemző rá a tökéletesen ragyogó egészséges bőr, amelyet nem nyomunk el alapozóval, csak egy leheletnyi kerül a bőrre. Nem hangsúlyos a szemöldök és a szempilla sem és nem szabad túlzásba vinni a pirosítót és highlightert sem. Emellett a szájra is csak balzsam kerül – közölte a mesterkozmetikus.

Mint fogalmazott, az ünnep alkalmából viszont azért minimális csillogás a szemhéjon és az ajkakon lehet. Örök klasszikus a füstös szemhéj, amely lehet akár sötétebb, de visszafogottabb árnyalat is. Ez karácsonyra tökéletes választás, hiszen minden szetthez tökéletesen illik majd.

Mindent feldob a vörös ajak

Szalai-Domonkos Szilvi arra is kitért, hogy a vörös ajkak pedig minden sminket feldobnak, amelyek szintén elbírnak egy kis csillogást. A cicás tusvonal szintén klasszikus és az idei trendben is divatos. Ünnepekkor akár a csillogós változatot is lehet használni a klasszikus fekete helyett. Mint mondta, szemhéjfesték esetében az arany és az ezüst a befutó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában