Sütés

2023.12.26. 19:58

Mézeskalácsból álmodták meg Madách emlékmúzeumát a csesztveiek (fotók)

Egy kreatív ötletnek köszönhetően mézeskalácsból épült fel Madách Imre méretarányos emlékmúzeuma Csesztvén.

Lukács Zsófia

A méretarányos másfél méteres alkotáshoz az önkormányzat minden anyagi támogatást biztosított

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Hét ember, hét nap alatt, hét kiló lisztből, húsz tojásból, négy kiló cukorból, három kiló mézből készítette el Madách Imre emlékmúzeumát a csesztvei művelődési házban. 

– Régóta csodáltam a karácsonyi mézeskalács falvakat, úgy gondoltuk, jó lenne Csesztvét is megépíteni. Összefogtunk és idén a Madách-kúriát alkottuk meg az emlékév alkalmából. Az író szobrát pedig egy fondant kockából faragtuk ki

 – mondta el portálunknak Erdei Zsuzsanna, a Csesztvei Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A méretarányos másfél méteres alkotáshoz az önkormányzat minden anyagi támogatást biztosított.  – Madách bicentenárium alkalmából kiváló ötletnek tartottuk az emlékház megformálását. Minden tiszteletem a helyieké és köszönöm a kitartó munkát Leszák Áginak, Homolya-Sárvári Mariannak, Papp Marcsinak, Erdei Zsuzsának, Dudás-Grényi Juditnak, Máténé Szilágyi Mártának és Popovics Editnek. Egy igazi remekművet alkottak – fogalmazott Kalmár Attila polgármester.

Megcsodálták

Az alkotást a művelődési házban minap az érdeklődők is megcsodálhatták a falu karácsonyán, ahol a csesztvei fiatalok műsorát követően operett előadást is láthatott a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában