Pályaorientációs nap

2023.12.27. 15:20

Merre tovább? – erre keresték a választ a salgótarjáni gimnazisták

Pályaorientációs napot szerveztek a napokban a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban. Az esemény során színes programok segítségével kereshették a gimnazisták a „Merre tovább?” kérdésre a választ.

Veres Edina

Az oktatási intézmény Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a napokban a diákjaiknak egy pályaorientációs napot tartottak, amelyre rendkívül színes programmal készültek. Mint írták, az első órában a 9-11. évfolyamosok rendhagyó osztályfőnöki órákon vehettek részt, míg a végzősök a Magyar Honvédség előadását hallgatták meg. Ezt követően a 2-3. órában volt madáchosok, illetve szülők beszámolóit, élményszerű előadásait követhették figyelemmel a tanulók, akik közül mindenki olyan előadókat választott, amely terület az ő érdeklődésének megfelel.

„A diákok nemcsak egyetemeket, hanem szakmákat, munkatapasztalatokat is megismerhettek, bizonyára hasznos információkhoz juthattak. A 4. órában az Óbudai Egyetem, illetve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tájékoztatója zajlott az aulában” – olvasható a salgótarjáni gimnázium bejegyzésében. A posztból az is kiderült, hogy ez utóbbi programelemmel egy időben a tanulók kötetlen beszélgetésen vehettek részt a volt iskolatársaikkal, akik a jövőre nézve jó tanácsokkal is ellátták a fiatalabbakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában