Ajándékozás

2023.12.26. 14:18

Megannyi szívbe csempésztek örömet a Nógrád Vármegyei Ifjú Dianák

Megannyi szívbe csempésztek örömet az ünnep közeledtével a Nógrád vármegyei Ifjú Dianák a napokban. Ajándékaikkal meglepték a nógrádmegyeri Virág Sziget Idősek Otthona, valamint Etesen a Családok Átmeneti Otthona lakóit, de ellátogattak a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület négylábú védenceihez is.

Veres Edina

A Nógrád Vármegyei Ifjú Dianák örömet csempésztek az apróságok szívébe és boldog mosolyt csaltak az arcaikra

Fotó: Nógrád Vármegyei Ifjú Dianák Facebook oldal

Fiataloknak, időseknek, sőt, még kutyusoknak is ajándékokkal tették szebbé az ünnepi várakozás pillanatait a napokban a Nógrád vármegyei Ifjú Dianák. A csoport az idén húsz éves Vadászati Kulturális Egyesület Diana Vadászhölgy Klub egyik tagegyesületeként működik szűkebb hazánkban. A megmozdulásukkal kapcsolatban az egyesület egyik tagja, Ihracska Adrienn árult el részleteket a portálunknak.

– Még novemberben szerveztünk egy bált Bárnában azzal a céllal, hogy az esemény bevételével támogassuk azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre. A tagjaink közösen döntöttek úgy, hogy a nógrádmegyeri Virág Sziget Idősek Otthonának, illetve a Salgótarján és Térsége ESZK Családok Átmeneti Otthonának lakóit, valamint a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület négylábú gondozottjait lepjük meg karácsony alkalmából 

– részletezte az ifjú Diana, aki ezután azt is kifejtette: ez előbbi otthonba látogattak el először. Még mielőtt azonban ez megtörtént volna, felkeresték Király Attilánét a Virág Sziget vezetőjét azzal kapcsolatban, hogy vajon a szépkorúak minek is örülnének a legjobban?

– A kérdéseinkre adott válaszok fényében társasjátékkal, kártyajátékkal, naranccsal és egy vezeték nélküli hangszóróval érkeztünk a napokban az idősotthonba, ahol szeretettel, érdeklődéssel, és a lakók által sütött süteményekkel fogadtak minket. Az ajándékozás után sokat beszélgettünk, illetve röviden az egyesületünket és a tevékenységünket is bemutattuk az időseknek. Szó esett egyebek mellett arról is, hogy a vadászat egy sokkal összetettebb, sokrétűbb tevékenység, mint ahogy azt a laikusok gondolnák. Sokan nem is sejtik, hogy a vadászok feladatai közé tartozik például az erdő-és vadgazdálkodás is – mutatott rá Ihracska Adrienn, aki emellett azt is elmondta, hogy a program részeként a vadászhimnuszt is lejátszották az időseknek.

Saját kezeikkel készített karácsonyi díszekkel kedveskedtek a gyerekek a Dianáknak

A szépkorúak figyelmesen hallgatták az elhangzottakat, és amellett, hogy nagyon örültek az ajándékoknak, boldogan meséltek életükről, emlékeikről és mindennapjaikról az ifjú Dianáknak. Búcsúzóul a fiatal vadászhölgyek ígéretet tettek, hogy az idős lakókkal további közös rendezvényeket is szerveznek majd.

Az idősotthonhoz hasonlóan, szintén meleg fogadtatás várta a vadászhölgyeket Etesen, a Salgótarján és Térsége ESZK Családok Átmeneti Otthonában. A Nógrád Vármegyei Ifjú Dianák a Facebook oldalukon is megosztották, hogy milyen kedvesen fogadták őket a nevelők, a szülők és természetesen a gyermekek is. A bejegyzésből kiderült, hogy egy rövid bemutatkozás után át is adták a kicsiknek szánt ajándékot, amikkel örömet csempésztek az apróságok szívébe és boldog mosolyt csaltak az arcaikra. 

Mint írták a gyerkőcök kedves versekkel és saját kezeikkel készített karácsonyi díszekkel kedveskedtek a vendégeiknek. Természetesen a harmadik kiválasztott szervezethez, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesülethez sem üres kézzel érkeztek szűkebb hazánk ifjú Dianái. A tápok átadása mellett nem maradhatott el a négylábú védencek megszeretgetése és megsétáltatása sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában